ХҮНС, ХООЛ ҮЙЛДВЭРЛЭЛИЙН АЖИЛТНУУДАД ЗОРИУЛСАН ЗӨВЛӨМЖ
- Гарын ариун цэврийг сайтар сахин, савантай бүлээн усаар 20 секундаас багагүй хугацаатай угаах
- Нэг удаагийн бээлий, амны хаалт зэрэг хувийн хамгаалах хэрэгслийг бүрэн, зөв хэрэглэх, бээлийг бохирдох бүр сольж, солих хооронд гараа угаадаг байх
- Хувийн хамгаалах хэрэгслийг цэвэр өмсөж хэвших
- Спиртэн суурьтай гар ариутгагч байнга хэрэглэх
- Ам, хамраа алчуур, цаасан алчуураар дарж ханиалгаж, найтаах, гараа сайтар угаах
- Үйлдвэрлэлийн ажлын байранд өөр хоорондоо зайнаас харилцах
- Гар ихээр хүрэлцдэг тоног төхөөрөмжийн гадаргуу, ажлын ширээ, хаалганы бариул зэргийг байнга арчиж цэвэрлэж, халдваргүйжүүлэх
- Эрүүл мэндийн байдал муу байгаа бол байгууллагадаа мэдэгдэн, эмнэлгийн тусламж, зөвлөгөө авах
- Үйлчлүүлэгчтэй 1-1,5 метрийн хэмжээтэй зайнаас харьцах
Эх үүсвэр: “Ковид -19 ба хүнсний аюулгүй байдал: Хүнсний бизнес эрхлэгчдэд зориулсан зөвлөмж”. 2020.04-р сар. ДЭМБ, ДХХААБ